Samstag, 17. März 2012

Ο ΧΑΝΣ ΚΑΙ Η ΡΕΑ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ - ΚΟΥΛΕ- Χανσούλη δε πάμε στην Ελλάδα που δεν έχουμε ξαναπάει και είναι και η χώρα του φωτός, της δημοκρατίας και του 
πνέυματος ; 
- Ρεάκι, μαζί σου και στη κόλαση ! 

Νάτα λοιπόν τα καλόπαιδα, ο Χάνς και η Ρέα, ερωτευμένοι, πάνω στις γλύκες και στα ταξίμια του έρωτα, φορτώθηκαν τους τουριστικούς σάκκους, φόρεσαν και τα ψάθινα καπέλα, να μην τους βαράει ο ήλιος , και την στήσαν σ΄ένα βενζινάδικο της εθνικής.
Περάσαν κάτι Τούρκοι νταλικιέριδες, κάτι Ιρακινοί κάτι Γιουγκοσλάβοι αλλά δεν του άρεσε η ματιά τους. Εκεί κατά το απογευματάκι βρήκαν ένα παλικάρι π΄ούχε αράξει δίπλα στην νταλίκα κι΄είχε στήσει μιά μικρή ψησταριά. Το τυπάκι είχε ανοίξει ένα μπουκάλι τσίπουρο, είχε βγάλει τυράκι, κάτι ρέγγες και κάτι ντομάτες σ΄ένα μικρό τραπεζάκι και τσιμπολογούσε πού και πού περιμένοντας να ζεστάνει η ψησταριά.
Στο κασσετόφωνο άκουγες τις ταξιμάρες του Παλαιολόγου, που σ΄ούστελνε την ψυχή στον παράδεισο, και ο Στέλιος τραγουδούσε στην διαπασών το "Υπάρχω".

- Πάμε ρε Χάνς να τον ρωτήσουμε ! Μπορεί να πηγαίνει Ελλάδα και να μας πάρει μαζί του !
- Ρεάκι δεν τον βλέπεις ! Έχει πιεί το μισό μπουκάλι και όπως τον κόβω ετοιμάζεται για όργια ! Εγώ με τέτοιους τύπους δεν πάω πουθενά !
- Καλά ! Τότες πάω να τον ρωτήσω εγώ και άμα δεν σου αρέσει έρχεσαι εσύ με τον επόμενο !

Ο Σάββας τα Αγγλικά τα μιλούσε σπαστά αλλά τα ελληνικά του ήταν άπταιστα κι΄έτσι η Ρέα αναγκάστηκε κάθε τόσο και λιγάκι να ανοίγει το λεξικό για να βγάλει άκρη.
Τζάμι παιδί ο Σάββας ! Μερακλής, μουσικόφιλος ερωτευμένος με την Νίκη, που τον περίμενε πώς και πώς στην Σαλονίκη, και γούσταρε άμα λάχει να τους πάρει για παρέα μέχρι την Σαλονίκη αλλά το πρόβλημα του ήταν ότι ήθελε να ακούει σ΄όλη την διαδρομη μουσική.

- Κανένα πρόβλημα Σάββας !  Είπε η Ρέα, "Κι΄εμείς ακούμε ευχάριστα  μουσική !"
 Ο Χάνς πλησίασε διστακτικά και την πρώτη μπουκιά τυρί που του πρόσφερε ο Σάββας την κοιτούσε κ΄άνα πεντάλεπτο μπάς κι΄έχει δηλητήριο, βλέπεις φοβόταν κιόλας μην του φάει ο τύπος το Ρεάκι . 
Ο Σάββας ούτε που νοιαζότανε για γυναίκα, γιατί άμα είσαι ερωτευμένος ούτε η Αφροδίτη χωράει στην καρδιά σου.

- Ελάτε παιδιά καθήστε ! Σήμερα έχει γλέντι και πιοτό και άμα μερακλωθούμε ρίχνουμε και μιά στορφή. Θα κοιμηθούμε και αύριο κατά τις τέσσερις το πρωϊ φεύγουμε.

 Την άλλη το πρωΐ ο Σάββας σηκώθηκε κατά τις τρείς, πλύθηκε, προσευχήθηκε, έψησε καφεδάκι και για τους τρείς και λίγο αργότερα έβγαινε στην εθνική.

"Υπάρχω", "Ποιά είσαι εσύ", "Κάτω απ΄το πουκάμισό μου" , "Κάψτε κάψτε την καρδιά μου" και όλα τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου αυτού δεν σταμάτησαν να παίζουν. Αφού στο τέλος, μόλις ο Χάνς και το Ρεάκι φτάσαν Σαλονίκη, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να πάνε να αγοράσουνε την κασσέτα του Στέλιου και να την ακούν εναλάξ και επι μονίμου βάσεως.

Ο Λευκός Πύργος τότες ήτανε όντος λευκός και ο Λευτέρης, ο άνθρωπος που τον φύλαγε και περιποιόταν τα λουλούδια, ήταν μιά ευγενική ψυχή που κάλεσε τον Χάνς και την Ρέα στο σπίτι του να κοιμηθούν και να ξαποστάσουν.

Το επόμενο βραδάκι βρήκε τον Χάνς και την Ρέα να περπατάνε στα σοκάκια του Γεντί-Κουλέ και να θαυμάζουνε τις πέτρες και τα καλντερίμια.
Καλό το περπάτημα, δε λέω αλλά κάποτε τα παιδιά πεινάσανε και μιάς και πήρε το μάτι τους ένα κόκκινο φωτάκι σου λένε, εδώ είμαστε ! Εδώ θ΄αράξουμε και θα φάμε !
Ανοίγουν το πορτάκι και βρίσκονται μπρός σ΄ένα παράξενο θέαμα. Ένας μακρόστενος διάδρομος και στην μέση περίπου του διαδρόμου είναι στημένο μονάχα ένα τραπεζάκι στο οποίο κάθεται ένας παπάς ! Ο πάτερ, με κοιλίτσα, έχει στο τραπέζι ένα μπουκάλι μεταξά, ξηρούς καρπούς και υπάρχει κι΄ένα ποτηράκι με νερό στο οποίο είναι βουτηγμένο ένα ματσάκι βασιλικός.

-Χανσούλη, τι εστιατόριο είναι αυτό ; Ούτε κουζίνα βλέπω, ούτε κόσμο, τι τρέχει ; Για να ρωτήσουμε. Πώς το είπε ; Κένυα ; Μα τι στο διάλο έχει να κάνει η Κένυα με τα μαγαζί αυτό ;
Τί μας κερνάει, έτσι ξεροσφύρι ; Ά, έχουμε και τους ξηρούς καρπούς. Ρέ γαμώτο τί έχει πάθει αυτός με την Κένυα και όλο μας λέει Κένυα, Κένυα !


- Βίβα πάτερ, νάσαι καλά !


Πιέ-πιές τα παιδιά με τον πάτερ το αδειάσανε το μεταξά αλλά ακόμα δεν είχαν καταλάβει σε τι μαγαζί βρισκόταν και τι δουλειά είχε η Κένυα με την όλη ιστορία.

Κάπου λοιπόν εκεί πρός το τέλος σηκώθηκε ο παπάς, πήρε τον βασιλικό και άρχισε να καταβρέχει τον χώρο ιεροτελεστικά.
Ο Χάνς και η Ρέα σκέφτηκαν ότι πάει τ΄άπαιξε  ο κακομοίρης. Την ώρα που πήγαινε να κλείσει το μαγαζί ο πάτερ του ξέφυγε και η λέξη "λεξικό" που τα παιδιά την κατάλαβαν.
Δίνουνε λοιπόν στον πάτερ το λεξικό και αυτός, ζαλισμένος ήδη, έψαξε λιγάκι αλλά τελικά βρήκε την λέξη, που δεν ήταν Κένυα αλλά "εγκαίνεια !".
Ο πάτερ, αφού είχε πάρει φόρα με το ψάξιμο, βρήκε και μιά άλλη λέξη που την έδειξε στα παιδιά, "οίκος ανοχής". 

Ο Χάνς και η Ρέα δεν ήταν κουτοί ! Ένα κι΄ενα κάνουν δύο ! Μετά την "Αποκάλυψη" ήταν πλέον σίγουροι ότι εκτός απ΄τον παπά ήταν οι μοναδικόι παρευρικόμενοι στα εγκαίνεια ενός μπουρδέλου στην γειτονιά του Γεντί-Κουλέ !


Άάάάάτσα ρε μάγκα !Kommentare:

 1. Αγαπητέ Minorakia σού εύχομαι καλό Πάσχα!
  Απολαυστική η ιστορία του Χάνς και της Ρέας, καθώς επίσης και του παπά ο οποίος πιστός εις το καθήκον ευλόγησε το οίκον του ….. Δε μπορείς να πεις του εωσφόρου γιατί εκεί πολλοί νέοι παίρνουν το βάπτισμα του πυρός, αλλά και άλλοι πολλοί ευγενείς και μη. Ευλόγησε παράλληλα και τα γένια του διότι και το Μεταξά του κατέβασε, αλλά και τα σχετικά ευρώπουλα προφανώς εισέπραξε! Δωρεάν κουπόνια έλαβε;

  AntwortenLöschen
 2. Μερσί Σκορπιέ ! Άστα, με το παπαδαριό δεν βγάζεις άκρη. Έχω την εντύπωση πώς είναι"χαμαιλεόντιο" επάγγελμα που φυσικά σε διαμορφώνει ανάλογα.....

  AntwortenLöschen
 3. Xαχαχα..η ιστορία περίεργη αλλά εκείνο που μ'έκανε εντύπωση είναι ότι δεν είδα τα κορίτσια κάπου...έστω κι'αν ήσαν απο την Κένυα.
  Η κυρά του σπιτού? Πού την κλείδωσες?

  AntwortenLöschen
 4. Τα κορίτσια και η κυρά του σπιτιού Κάρυ έχουν παράξενη σχέση με την θρησκεία και τους παπάδες κι΄έτσι την βγάλαν στο παλιό σπίτι δουλεύοντας.

  Εδώ θα πρέπει να δούμε την θεία βούληση: Ο ΚΥΡΙΟΣ γνωρίζοντας, εκ΄θέσεως, ότι κανείς δεν θα πατήσει σ΄άυτά τα εγκαίνεια έστειλε τον Χάνς και την Ρέα!

  Εεεε τι λές, είναι εντάξει ;

  AntwortenLöschen