Freitag, 16. September 2011

INTERMEZZO


 " Δέν θα σ΄αφήσω να πεινάσεις αλλά πρώτα θα βγάλεις στο σφυρί 
(στην ελεύθερη αγορά) το παλτό σου, το πουκάμισο και το παντελόνι !)
Απο την "εφημερίδα του Μπάντεν"  (BadischeZeitung)Εδώ στην Γερμανία τα ΜΜΕ καλλιεργούν την εντύπωση πως η Γερμανία και η Γαλλία κάνουν μεγάλο χατήρι στην Ελλάδα που της δείνουν την ευκαιρία να "ξελασπώσει".
Το τίμημα φυσικά αυτού του ξελασπώματος δεν το αναφέρουνε καθόλου, και το μόνο που περνάει σαν γνώμη είναι : "εμεις δανείζουμε στην Ελλάδα απο το έλλειμμά μας (άκουσον-άκουσον) και αυτοί οι αχάριστοι δεν ακούν τις συμβουλές μας, και έτσι όπως πάνε θα μας χαλάσουν και το παιχνίδι".
Το μύνημα που περνάει στην γελοιογραφία είναι διφορούμενο. Μπορεί μεν να κριτικάρει την γερμανική τακτική αλλά η συγκεκριμένη εφημερίδα (όπως και οι πιό πολλές ) σπανίως έχει γράψει κάτι θετικό για την χώρα μας.
Τώρα επειδή σε κάποιους κύκλους εμφανίστηκαν και γνώμες 
του στύλ : " για καθίστε ρε παιδιά, το λέτε βοήθεια εσείς αυτό, την στιγμή που θέλετε να τους πάρετε και το βρακί τους ;" σου λένε τα τυπάκια της φυλλάδας : άσε να περάσουμε και κάτι άλλο. Δεν ξαίρεις μπορεί και να πουλήσουμε.

Εκτός απο το αριστερό κόμμα της  Γερμανίας (προσοχή επαναλαμβάνω και πάλι : το αριστερό, και όχι οι πράσινοι !) κανείς άλλος δεν πήρε μέχρι τώρα μια αντικειμενική θέση πάνω στο θέμα αυτό.

Ας μην γελιώμαστε ! Εγώ νομίζω ότι η φυλλάδα κάνει την 
δουλειά της : Σήμερα έτσι, αύριο γιουβέτσι, και.... μεθαύριο κοκορέτσι. Τα ξαίρουμε αυτά τα κόλπα των ΜΜΕ.

Ρε άϊντε από δώ .....
Kommentare:

 1. Καλέ μου φίλε τα Μ.Μ.Ε. όλου του κόσμου ανέκαθεν έκαναν την δουλειά τους. Φαντάζομαι ξέρεις το τραγούδι του Κώστα Τουρνά "όπου φυσάει ο άνεμος". Έτσι συμβαίνει και με τα Μ.Μ.Ε. Μόνο που εκεί φυσάει παραδάκι. Δυστυχώς παίζονται πάρα πολλά παιχνίδια πίσω από τις πλάτες των πολιτών. Δεν υπάρχει πουθενά σωστή ενημέρωση.

  AntwortenLöschen
 2. Δυστυχώς, δυστυχώς!!
  Το τραγουδάκι το είχα ακούσει παλιά αλλά νομίζω ήρθε καιρός να το ξαναφρεσκάρω φίλε Σάββα.

  Να προσέχεις φίλε και σου εύχομαι, σε σένα και την οικογένεια, ότι καλλύτερο.
  Καλό σου βράδυ.

  AntwortenLöschen
 3. αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια έκθεση που να δείχνει πόσο κόστισε ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αγοράσαμε φέτος απ΄ τη γερμανία. ... επίσης θα ήθελα να μάθω πόσα κέρδισε η γερμανία από τους επιπλέον τόκους της βοήθειας...
  όσο για τα μμε... άστα να πάνε. παντού τα ίδια...

  νάσαι πάντα καλά

  AntwortenLöschen
 4. Ντοτόρε, τα χρήματικά ποσά στους χώρους που αναφέρεις είναι τεράστια. Άν τα δίναμε αλλού θα είχαν τα παιδιά βιβλία, τα γεροντάκια μια ανθρώπινη σύνταξη (που θα την πέρναν κάθε μήνα), τα σχολεία μας δεν θα ήταν γιαπιά, θα είχαμε στα νοσοκομεία γάζες και άλλα πολλά... και άλλα πολλά.
  Τώρα μπορείς να μου πείς οι καριόληδες που τα φάγανε, τα κλέψανε, τα στερήσανε απο κόσμο που σήμερα αυτοπυρπολήται γιατί δεν έχει να πληρώσει τις δώσεις για το σπίτι του, και που τώρα κάθονται στα πίσω της βουλής και χαζογελάνε (μεταξύ μας, ποτέ μα ποτέ αυτοί δεν υπήρξανε αληθινοί πολιτικοί), είναι ακόμη σε θέσεις κλειδιά και συνεχίζουν να παίρνουν τους παχηλούς μισθούς και τα μπόνους του κάθε λαδώματος;

  Έέέέέέμμμμμ !

  Άϊντε πάλι φούσκωσα. Ντάξει δεν φταις φίλε εσύ, απο χτές είμαι χαλασμένος με την γελιογραφία και με τις σκέψεις μου.

  Άντε ν΄ασαι καλα΄πάντως !

  Χαιρετώ.

  AntwortenLöschen
 5. Βουτηγμένοι στις ακαθαρσίες τους είναι..
  και οι φυλλάδες και οι τουβούλες..
  "Και τους βαρέθηκα δεν τους μπορώ..." που λέει και το τραγούδι..
  Ιντριγκαδόροι.. γλύφτες.. οσφυοκάμπτες.. του κερατά!
  Για τα κέρδη που αποκομίζουν το έθεσες πολύ ωραία!
  Τα χάπια μου!!


  Μινοράκια μου λόγω απουσίας διάβασα τα προηγούμενα ποστ τώρα..
  Να είσαι καλά!!!!!!

  AntwortenLöschen
 6. Γιαγιάάάκααα.. καλησπέρα !!
  Τέρατα, τέρατα περιοπής γιαγιά μου !
  Υποτιμάνε την νοημοσύνη μας, καταστρέφουν οτιδήποτε ποιοτικό υπάρχει στον χώρο, τα βρίσκουν μεταξύ τους, τα τρώνε μεταξύ τους και... το δάχτυλό τους δείχνει εμάς ! Τους φταίχτες !

  Άσε γιαγιά ούτε τα μινόρια με συναιφέρνουν. Μου φαίνεταο θα το ρίξω στα "ματζόρια" !

  Τα σέβη μου και.... καλό Φθινόπωρο.

  AntwortenLöschen