Montag, 22. August 2011

ΜΙΝΟΡΑΚΙΑΣ Ο ΒΑΚΤΗΡΙΟΦΑΓΟΣ


...χμ... πολύ θα τ΄όθελα, πάρα πολύ, γιατί το να είσαι βακτηριοφάγος σημαίνει ότι επί τέλους δεν θα σε νοιάζει πλέον ούτε για τροφή, ούτε για νερό ούτε για σπίτι, και το καλλύτερο, δεν θα σκοτίζεσαι πλέον ούτε για τους γύρω σου αλλά ούτε και για τον εαυτό σου.
Απ΄την άλλη όμως σκέφτομαι, τι να το κάνω αν είμαι ένα πράγμα, ναί ναί ναί...... ο βακτηριοφάγος είναι ένα πράγμα γιατί οι επιστήμονες δεν κατάφεραν ακόμη να τον κατατάξουν και να πούν : κύριοι αυτό είναι ένας οργανισμός η είναι αυτό κι΄αυτό, τι να το κάνω λοιπόν αν είμαι ένα πράμα χωρίς συνείδηση και δεν μπορώ ούτε τα πιάνα μου να παίξω, να κουρντίσω τις κιθάρες μου και να γλυκοπαίξω στα μπουζούκια μου. 
Μπάάάά.... δεν μ΄αρέσει η ιδέα αλλά παρ΄όλα αυτά θα ήθελα να σας παρουσιάσω το "πράμα" αυτό γιατί υπάρχει λόγος.


Ο βακτηριοφάγος λοιπόν, η αλλιώς φάγος, είναι ένας ιός, ένα πραματάκι δηλαδή που αποτελείται απο μια μεμβράνη που μέσα της περιέχει το γενετικό υλικό του. Όπως μας λέει και το όνομά του ο φάγος είναι ειδικός στο να "τρώει" βακτήρια.
Φανταστήτε λοιπόν έναν κόκκο ριζιού, που μέσα του περιέχει  RNA  η  DNA (νουκλεϊκά οξέα τα οποία περιέχουν σε συμπυκνωμένη μορφή,  πληροφορίες για την διαδικασία αναπαραγωγής ενός οργανισμού), ο οποίος προσβάλει "ένα καρπούζι", εδώ το βακτήριο, πάνω κάτω η αναλογία είναι αυτή και για να είμαστε πιό συγκεκριμένοι : το μεγαλύτερο βακτήριο είναι περίπου 0,002 χιλλιοστά, φαντασθήτε λοιπόν το μέγεθος του ιού !.
Με απλά λόγια ο... κύριος φάγος την πέφτει στο καρπούζι, ανοίγει μια τρύπα στη επιφάνειά του και στέλνει το γενετικό του υλικό στο εσωτερικό του καρπουζιού. Απο κεί και μετά τα πράγματα πέρνουν το δρόμο τους. Το καρπούζι παύει να είναι καρπούζι, φαίνεται μόνο σαν καρπούζι, και γίνεται σκλάβος στην υπηρεσία του κύρ- φάγου ο οποίος παρεμβαίνει στο γενετικό υλικό του καρπουζιού και το χρησιμοποιεί για δικό του λογαριασμό, δηλαδή για την αναπαραγωγή του γιατί είπαμε ότι το πράμα αυτό ούτε τρώει ούτε και πίνει.
Μας φαίνεται πως οι φάγοι δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης γιατί ούτε μεταβολισμό έχουν, ούτε "σέξ" και ούτε και κάνα όφελος βλέπουμε αλλά τα πράματα είναι εντελώς διαφορετικά.
Με το να παρεμβαίνουν οι φάγοι στο γενετικό υλικό των βακτηρίων και γενικώτερα των κυτάρων των άλλων οργανισμών, παίξαν και παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της βιολογικής εξέληξης στον πλανήτη μας.

Και έρχομαι τώρα στο θέμα μου.

Εκμεταλευόμενοι την ιδιότητα αυτή των φάγων, να μπορούν δηλαδή να μεταλάσουν το γενετικό υλικό άλλων οργανισμών, θα μπορούσε κάποιος να παρασκευάσει μια σειρά απο αντιβιοτικά και  φάρμακα κατά της σκλήρηνσης κατα πλάκας, καρκίνο, Άλτσχαϊμερ και ...βάλε.

Οι φαρμακευτικές εταιρίες ξοδεύουν εκκατομύρια για την έρευνα και την δημιουργία καινούργιων φαρμάκων που θα τα πουλήσουν πανάκριβα και θα βγάλουν δισεκκατομύρια. Εδώ και δυό δεκκαετίες, όσο παρακολουθώ δηλαδή το γίγνεσθαι στο χώρο αυτό, υπήρξαν ανθρώποι που θέλησαν να μεταθέσουν το βάρος των ερευνών και να χρησιμοποιήσουν φάγους για την δημιουργία καινούργιων φαρμάκων. Επειδή όμως αυτή η διαδικασία, σε σχέση με τον κλασικό τρόπο παραγωγής φαρμάκων, είναι πάμφθηνη δεν χρηματοδοτήθηκε σε καμία απολύτως περίπτωση και όχι μόνον αυτό αλλά και σαμποταρήσθηκε αισχρώς (μην ξεχνάμε ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες μαζί με τις μεγαλύτερες βιομηχανίες, Μερσέντες, Μπεμβέ, Σιεμενς, Βος και άλλες, χρηματοδοτούν τέτοιες έρευνες, γιατί το κράτος δεν είναι σε θέση, και φυσικά για απόλυτο λογαριασμό τους).


Πάλι μας την φέραν αι κουφάλαι ......


Θυμόσαστε την περίπτωση που πρίν δύο περίπου χρόνια εμφανίστηκε κάποιος ιός και ήτανε στο τσάφ να ψηφίσουνε νόμο που θα μας υποχρέωνε να εμβολιασθούμε ;

Η Γερμανία αγόρασε τότε γύρω στα 200 εκ. € φάρμακα. Το 1/4 απο αυτά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και σε λίγο καιρό λίγουνε και θα τα πετάξουνε !

Πάνε στο διάολο 50 εκ. ευρουδάκια και τα καϋμένα τα παιδάκια δεν έχουν να φάνε, δεν υπάρχουν σχολεία, νοσοκομεία.....

Άάάάάάχ ρε κόσμε άδικε...Πάω πάλι στα μινόρια μου.
Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen