Freitag, 12. August 2011

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η "ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ" ;  Ένα απο τα προβλήματα που έχω όταν γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους, στην Ελλάδα η στο εξωτερικό η όπου στο διάολο βρεθώ, είναι ότι κάποτε θα έρθει η στιγμή να σε ρωτήσει ο άλλος τι δουλειά κάνεις;.
Εεε... λοιπόν αυτήν η στιγμή δεν μ΄αρέσει καθόλου, πρώτον γιατί έχω δυό δουλειές και δεν ξαίρω ποιά να πρωτοαναφέρω και δεύτερον γιατί και οι δύο είναι δουλειές παράξενες και με το παραμικρό "σηκώνουν" κουβέντα η οποία κουβέντα μπορεί να καταλήξει σε διαμάχη, πράμα που συμβαίνει τακτικά.
Διαλέγω λοιπόν την ποιό "ανόδυνη" και τους λέω πώς η δουλειά μου είναι σε μια επιχείρηση που εισάγει, αγοράζει χοντρικά, και διανέμει προϊόντα βιολογικής παραγωγής.

Η συνήθης αντίδραση των "ευρωπαίων" είναι ένα "άάάάά... πολύ ενδιαφέρον, τι ωραία, έχετε απο κείνο, απο τ΄άλλο, κρασιά έχετε, και για πές μας είναι όντως βιολογικά ......".
Ντάξει,  μπορείς να πείς δυό κουβέντες και να το κλεισεις το θέμα εκτός και αν πέσεις σε κανένα μανιακό που ψάχνει να βρεί τα κουσούρια αυτού του χώρου και να σου αποδείξει το αντίθετο η στα χέρια κάποιου που θέλει να σου κάνει επίδειξη γνώσεων (και οι δύο περιπτώσεις προς αποφυγήν).


Με τα Ελληνάρια είναι λίγο αλλιώς τα πράματα. Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για το τι αηδίες, τι σαχλαμάρες και τι φαντασιώσεις έχω ακούσει και έχω "αναγκαστεί" να αντικρούσω και αυτός είναι και ο λόγος αυτής της ανάρτησης. 
Δεν αντέχω πιά και θέλω να το ξεκαθαρήσω επί τέλους μια για πάντα και να μην με ξαναενοχλήσει κανείς με τις βλακείες του. Αμάν πιά !
(Φυσικά και δεν μιλάω για όλους ρε παιδιά, αλλά....  για τους πιό πολλούς ! )

Λοιπόν η πρώτη αντίδραση μόλις ακούσουν τις μαγικές λέξεις " βιολογικής παραγωγής" είναι να απομακρυνθούν ένα βήμα απο κοντά μου (λές και ξαφνικά είδαν την λέπρα επάνω μου), να με κοιτάξουν λοξά και να με ρωτήσουν με ειρωνία : δηλαδή ;
Αναγκάζομαι λοιπόν, όσο γίνεται περιληπτικά, να τους εξηγήσω τι σημαίνει αυτό, δηλαδή ποιές προδιαγραφές πρέπει να έχει η διαδικασία παραγωγής και κάτω απο ποιές συνθήκες θα πρέπει να παραχθεί ένα προϊόν για να ορισθή σαν "βιολογικής παραγωγής".

Αφού καταναλώσω κ΄άνα πεντάλεπτο για να εξηγήσω τα βασικά το βλέμμα τους αλάζει και γίνεται : " δικέ μου κάπου χάνεις και μάλλον τ΄άχεις παίξει".
Δεκτά και τα δύο αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί με ρωτάνε τότε έφ΄όσον είναι προκατηλημένοι ;

Ο πιό πρόσφατος απ΄αυτούς αφού με ρώτησε, και είχε και την καλωσήνη να με αφήσει να τελειώσω χωρίς να με διακόψει, μου λέει στο τέλος : "όλα αυτά δικέ μου είναι σαχλαμάρες και εγώ δεν τα μασάω αυτά !" 

Μαγκιάάάά σου ρε μεγάλε, μην τα μασάς αλλά κάνε τον κόπο να ψάξεις λιγάκι και να δείς τι μπορεί να είναι αλήθεια και τί ψέμμα ! Μην μας το παίζεις  ο Σωκράτης εν τη αγορά.
Οι πιό "ξύπνιοι" φυσικά βάζουν κατ΄ευθείαν ερωτήματα του στύλ : " και που ξαίρω γώ ρε σύ αν ο σπόρος είναι βιολογικός και αν δεν του ρίχνεις χημεία, κι΄αν τούτο κι΄άν τ΄άλλο....".
Και με το δίκιο τους γιατί εδώ δεν μπορείς να ελέγχεις την ντομάτα, το κολοκύθι, την μελιτζάνα, τα αυγά και... και .... και...... Θα χρειζόσουνα ολόκληρο χημικό εργαστήριο στο σπίτι σου πράμα που δεν γίνεται φυσικά.
Εδώ λοιπόν παρεμβαίνει το κράτος το οποίο στη προκειμένη περίπτωση πραγματικά πρέπει να φροντήσει για το πόπολο γιατί αλλιώς θα το κλείσει το μαγαζί, και σου λέει, Κύριε, βιολογικό σημαίνει αυτό κι΄αυτό κι΄αυτό και τίποτα παραπάνω. 
Σε πιάσαμε να μας κοροϊδεύεις, σου παίρνουμε την άδεια, πληρώνεις αποζημίωση σε μάς και στον κοσμάκη και κάτσε κι΄ένα χρόνο μέσα για να μάθεις να μας περνάς για κοροϊδα.

Να λοιπόν τα κύρια χαρακτηριστικά των βιολογικών προϊόντων και ... να τα χαίρεστε !

- Το γεννητικό υλικό των οργανισμών δεν είναι μεταλαγμένο ( και επί τούτου γίνεται κατα τακτικά διαστήματα έλεγχος).
- Ο χώρος ανάπτυξης των οργανισμών βρίσκεται τουλάχιστον κατα τόσα χιλιόμετρα (δεν θυμάμαι ακριβώς) απο βιομηχανικές μονάδες, εργοστάσια και εθνικές οδούς. 
- Απαγορεύεται αυστηρώς η οποιδήποτε χρήση χημικών λιπασμάτων και εντομοκτόνων.
- Μόνο ειδικευμένο προσωπικό έχει το δικαίωμα να συντηρεί μονάδες παραγωγής βιολογικών προϊόντων.

Αν τα κηπουρικά σας εκπληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, δεν χρειάζεται να έχετε πάει στο πανεπιστήμιο, τότε τρέφεσθε με " βιολογικά"
Κάπου αλλού θα είμαι πιό αναλυτικός για να καταλάβουμε τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να προτιμούνται τα "βιολογικής παραγωγής".

Δεν είναι τυχαίο που γνωστή αοιδός ανέφερε πώς τρέφεται με ... "είδη υγιεινής"


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen