Dienstag, 7. Juni 2011

ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ  Γύρω μου έχω ανθρώπους που κάποτε ήταν φρικιά και ζούσαν στις σπηλιές των Κανάριων νήσων, ανθρώπους που κάποτε ήταν φοιτητάκια και που τα όνειρά τους ήταν να αλάξουν αυτόν τον άδικο κόσμο, ανθρώπους που παρατήσαν τις σπουδές τους και άρχισαν να βοηθάνε σε μετακομήσεις για να βγάλουν κάποια φράγκα. Όλοι αυτοί είναι τώρα επιχειρηματίες σε οικολογικές μονάδες, προφεσόροι και ιδιοκτήτες εταιριών μεταφορών. Ο μόνος ανεπρόκοπος στην παρέα είμαι εγώ αλλά δεν με τρομάζει καθόλου αυτό γιατι όταν συναντιώμαστε και τα λέμε και τα πίνουμε όλα αυτά τα φιλαράκια κάθονται μπροστά μου γονατιστοί και κλαίνε βουβά με τούς ήχους της κιθάρας μου και τα ηχητικά ταξίδια που τους πηγαίνω κι΄έτσι νομίζω ότι τελικά δεν είμαι ανεπρόκοπος απλώς δεν έχω τόσα λεφτά όσα έχουν αυτοί.
Αυτοί λοιπόν οι καλοί μου φίλοι είναι άκρως φιλέλληνες, μιλάνε όλοι τους ελληνικά και βρίσκονται κάθε χρόνο στη Ελλάδα με αποτέλεσμα να γνωρίζουν αυτοί πιο πολλά για την χώρα μου απο εμένα.
Είναι γνώστες της αρχαίας και νεοελληνικής ιστορίας και όταν η συζήτηση πιάσει τούς χώρους αυτούς  με βομβαρδίζουν συνεχώς με ερωτήσεις στις οποίες δυστυχώς δεν μπορω να απαντήσω. Ακούστε μερικές απ΄αυτές και πέστε μου άν έχουν δίκιο η αν πρέπει να τους πλακώσω στις φάπες ; 


- Τα πρώτα δάνεια που κάνατε (εμείς δηλαδή οι έλληνες) τα καταλαβαίνουμε, ήταν για να μπορέσετε να ορθοσταθήσετε. Απο τα δεύτερα και μετά όμως, που άρχισαν με κάτι Υψηλάντηδες και Μαυροκορδάτους και τελειώνουν σήμερα με τον τελευταίο των Παπανδρεϊκών, τι τα θέλατε ; Απο κεί και μετά άρχισε το φαγοπότι δέκκα ελλήνων εις βάρος των υπόλοιπων ενεννήντα !


- Είχατε ανάγκη απο τόσους βασιλιάδες που υποτίθεται σας κυβερνούσαν ; Σε όλους αυτούς και τα σόγια τους πλήρωνε ο έλληνας κάθε χρόνο 12 εκ. δρχ. πράμα που για σημερινές εποχές σημαίνει 12 εκ. Ευρώ.- Τελειώσανε οι βασιλιάδες και ήρθανε οι βουλευτές. Εσείς (εμείς δηλαδή) έχετε 300, καμμία σχέση μιλάμε με τους 300 του Λεωνίδα έτσι !  Εμεις με 80 εκ. ψυχές έχουμε 620 Βουλευτές αναλογικά εσείς θα έπρεπε να είχατε, βαριά-βαριά 78 ! Πού 300 και που 78 ! 


- Εμεις οι ίδιοι είδαμε με τα μάτια μας και ακούσαμε με τα αυτιά μας  έλληνες να μας μιλούν για 2 εκ. δάνειο απο την Ε.Ε. για ανάπτυξη οικολογικής μονάδας και να υπερηφανεύονται γιατί μπορέσανε τα 500.000 Ευρώ να τα καναλιζάρουνε και να τα κάνουνε πισίνα, τριόροφο και Άουντι 6άρι. Άν απο τα λεφτά της Ε.Ε. μέναν στην Ελλάδα (εννοούμε στο κράτος και στον λαό) τα 25% τότε σίγουρα θα είσασταν μία απο τις πιό πλούσιες χώρες στον κόσμο !


- Πακέτο σε όλα αυτά μετρήσαμε 52 παρατημένα κτίρια σε επαρχίες που μας είπαν ότι είχε προγραματισθεί, με χρήματα της Ε.Ε., να γίνουν εργοστάσια. Μετά την παραλαβή των χρημάτων δεν έγινε τίποτα. Που είναι τώρα αυτά τα χρήματα, που είναι αυτοί που πήρανε τα χρήματα ;


- Όταν πάλι η Ε.Ε. θέλησε να βοηθήσει την κτηνοτροφία στην χώρα σας  βρεθήκατε να έχετε 85 εκ. Αιγοπρόβατα ! Κάθε πρόβατο ήταν και 500άρικο ! Αμάν ρε παιδιά πολύ κατσίκι η Ελλάδα !
Αυτά και άλλα παρόμοια μου λένε τα παιδιά και μ΄αναγκάζουν να πιάσω την κιθάρα μου και να διαλύσω αυτό το παράξενο κλίμα που δημιουργήται.

Άϊντα λοιπόν πάμε μιά Ράγκα στην ρε μινόρε !

Kommentare:

 1. Μινοράκια μήπως τελικά τα φιλαράκια σου έχουν δίκιο; Πάντως ένα είναι το σίγουρο φίλε μου. Ή ο γιαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε για να μην πω βουλιάζουμε. Καλό απόγευμα να έχεις και όποτε μπορείς ρίξε και ένα λα μινόρε που είναι το αγαπημένο μου.

  AntwortenLöschen
 2. Δυστυχώς μόνο σε μινόρε μπορεί κανείς να παίξει κάτι σήμερα, έτσι όπως μας έχουν καταντήσει. Και το κακό είναι ότι δίνουν το δικαίωμα στον καθένα -και με το δίκαιο του- να μας λογοκρίνει σαν έλληνες, και να μας βλέπει με κοροϊδευτική διάθεση.
  Πού θα πάει όμως, θα βγούμε από αυτό το χάος, εγώ έτσι θέλω να πιστεύω, γιατί το κέντρο του Έλληνα και της Ελλάδας γενικότερα, δεν είναι οι κατά καιρούς ανεύθυνοι που τον κυβερνούν.
  Καλή εβδομάδα
  Υ.Γ. Δεν είσαι ανεπρόκοπος, καλλιτέχνης είσαι

  AntwortenLöschen
 3. Σάββα δυστυχώς κι΄ο γιαλός είναι στραβός και εμείς στραβά αρμενίζουμε. Έχουμε χάσει λοιπόν απο χέρι!
  Τα μινόρια είν΄δικά μας !

  AntwortenLöschen
 4. Ροδούλα είσαι απο τα άτομα που ελπίζουν ακόμη.Μαζί σου κι΄εγώ ! Δεν σου κρύβω όμως ότι ώρες-ώρες με πιάνει μια πίκρα και τότε είναι που βλέπω, πως πάει πιά, το χάσαμε το τραίνο.

  Ανεπρόκοπος η καλλιτέχνης, η και ίσως ένας ανεπρόκοπος καλλιτέχνης, όπως λέει και το "προφίλ" μου : Είναι το πώς σε βλέπει ο άλλος

  AntwortenLöschen
 5. Βάρα τα ΜΗ-νόρια σου μήπως και ακούσουμε τη μελωδία μου συνθέτει το εντός μας.

  AntwortenLöschen
 6. Μακάάάάάάρι γιαγιά μακάρι!
  Κάπου κάπου την ακούω αυτη τη μελωδία (αυτή που συνθέτει τον εαυτό μας), κι΄εσύ έτσι;
  Απ΄την άλλη μην ξεχνάμε και τα ΜΑ-τζόρια!
  Γι΄αυτα θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά όμως.

  AntwortenLöschen